duminică, 22 ianuarie 2017

 

 O persoana vie si iubitoare, pur si simplu iubeste. Dragostea este o functie naturala. Nu cauta perfectiunea, altfel nu va curge niciun fel de dragoste prin tine. Dimpotriva, vei deveni "neiubitor". Oamenii care cauta perfectiunea devin neiubitori, nevrotici. Daca un barbat iubeste o femeie sau o femeie iubeste un barbat, apar imediat pretentiile. Femeia incepe sa aiba pretentia ca barbatul de langa ea sa fie perfect. Barbatul incepe sa aiba pretentia ca femeia de langa el sa fie perfecta, doar pentru ca ea il iubeste pe el si el pe ea. De parca ar fi comis un pacat. De acum trebuie sa fie perfecti, de acum trebuie sa se descotoroseasca de toate limitarile lor, brusc, doar din cauza relatiei lor?
De acum nu mai pot fi oameni? Trebuie sa devina supraoameni? Natural este imposibil sa devii supraom, asa ca oamenii devin falsuri. Incep sa se prefaca, sa joace teatru. In numele dragostei, oamenii devin niste prefacuti. Prin urmare: nu cere niciodata perfectiunea! Nu ai niciun drept sa pretinzi nimic de la nimeni. Daca nu te iubeste nimeni, fii recunoscator, dar nu cere nimic pentru ca celalalt nu are nicio obligatie sa te iubeasca. Atunci cand cineva iubeste (cu adevarat) este un miracol. Fii impresionat de miracol! Insa oamenii nu sunt impresionati. Pentru niste nimicuri, distrug toate posibilitatile de a exista dragoste in viata lor. Nu sunt preocupati de dragostea si bucuria ei, sunt mai  interesati de incursiunile in alte ego-uri.
    Fii preocupat de bucuria ta! Sa nu te intereseze nimic altceva decat bucuria ta, toate celelalte sunt neesentiale. Atunci cand iubesti pe cineva, nu incepe sa ai pretentii, astfel de la bun inceput vei inchide toate portile. Nu te astepta la nimic. Daca se iveste ceva in cale, fii recunoscator, daca nu se iveste nimic, nu este nevoie sa se iveasca, pentru ca nu ai asteptari.
Urmareste-i pe oameni, cum se trateaza unii pe altii ca si cum ar avea obligatii reciproce. Daca sotia iti pregateste masa, nu ii multumesti niciodata, iei lucrurile astea ca si cum ar fi de la sine inteles ca asta este treaba ei. Cine ti-a spus asta? Daca nu simti gratitudine, nu creste dragostea.
Dragostea are nevoie de un climat de gratitudine, de un climat de dragoste, de multumire. Dragostea are nevoie de o atmosfera neconstrangatoare, de o atmosfera lipsita de asteptari.
    In loc sa te gandesti cum sa faci ca sa primesti dragoste, ofera! Oamenii sunt mai preocpupati cum sa apuce sa ia, nu sa dea! Pe toti ii intereseaza sa primeasca si se pare ca aproape nimanui nu ii face placere sa dea.  Chiar daca dau, se asteapta la ceva in schimb. Dragostea a devenit un targ. Dau putina dragoste, doar ca sa primeasca mai mult, in felul acesta pierd mai putin decat ofera.
Copacii infloresc, nu este o afacere. Stelele sclipesc, nu este o afacere. Nu cer nimic in schimb. Natura este cel mai bun exemplu de daruire fara sa iti ia nimic in schimb.
Da si nu astepta sa primesti!  Da! Incepe sa dai! Iubeste oamenii obisnuiti. Oamenii obisnuiti sunt extraordinari! Fiecare fiinta este o fiinta unica, arata respect pentru aceasta unicitate.
DA, FARA NICIO CONDITIE, ATUNCI VEI STI CE INSEAMNA DRAGOSTEA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu