sâmbătă, 10 ianuarie 2015



 Iubire sau obsesie?

  O relatie frumoasa la inceput devine toxica pe parcurs. De ce? Mai bine zis de ce ii permitem partenerului sa ne manipuleze? Iubirea e frumoasa chiar si cand nu mai e frumoasa relatia?

  De ce ne agatam de o relatie care nu aduce decat nefericire si durere? De ce tot timpul iertam acuzatii nefondate ale partenerului si jigniri ( violenta verbala) ? Chiar nu ne cunoastem adevarata valoare?

  Eu stiu ca merit mai mult, stiu ca nu ma pot baza pe cineva care azi ma acuza ca am mintit sau ca am inselat fara dovezi chiar, cand eu nici macar nu am iesit din casa...Adica "helauu"! Te-am inselat pe skype si te-am mintit pe facebook? Ce planuri de viitor iti poti face cu un individ care nu stie decat sa se umileasca si sa tina cont de frustrarile lui?

   El se vede un nimic, tu incerci sa il faci sa inteleaga ca pentru tine el e totul, dar nu reusesti pentru ca in paranoia lui el nu se ridica la inaltimea ta...pai atunci de ce sa insisti sa cobori tu la nivelul lui? De ce nu ramai acolo, la inaltime, sa fi fericita cu tine insati, sa te iubesti, sa te valorezi si sa nu lasi niciun barbat care in aparenta este  "macho", dar in realitate este doar o fiinta nesigura ,sa fie mai presus de fericirea ta?

   El nu este decat un egoist, care nu va face nimic altceva decat sa dea cu tine de pamant, sa te aduca la nivelul lui, pentru ca numai asa poate lupta cu tine. Iubirea nu e o lupta, e o completare, iubirea inseamna respect, incredere, libertate, iubirea nu inseamna sa tinem partenerul priponit in ograda si sa il scoatem in oras doar ca sa ne priveasca ceilalti si sa ne mandrim cu ce avem alaturi de noi.

   Cand iubesti nu manipulezi. Nu il faci sa faca exact ce vrei tu, ci il intelegi, il apreciezi, il sustii, il ajuti , il motivezi, il ajuti sa se descopere, il ajuti sa se iubeasca, sa se valoreze, ii dai incredere in propriile forte...nu il reduci la tacere, nu il tii inchis, nu ii stirbesti personalitatea, nu il faci sa se simta un nimic. Acel om este doar un egosit manipulator care nu e fericit cu viata pe care o are si tot ce vrea este sa nefericeasca si pe altcineva.

   Femeie, cand vezi un mic semn ca barbatul de langa tine este egoist, lasa-l! Pleaca de langa el... Nu merita. Il iubesti, speri ca se va schimba si ii dai o sansa, inca una, si mereu inca o sansa pentru ca iubirea inseamna bunatate, inseamna iertare...corect, dar pana cand? Sunt rare cazurile in care cineva se schimba... si nu spun sa nu acorzi o a doua sansa, toti meritam o a doua sansa, dar atat. Nu a treia, nu a patra...pentru ca el deja stie ca orice ar face si orice ar spune, tu il primesti inapoi. Deja stie ca el e slabiciunea ta, ca el te poate manipula sa-l ierti mereu, iar acel om nu merita sa fie iertat. El isi cladeste fericirea temporara pe nefericirea ta permanenta. Da-ti o sansa si priveste-te. Cand a fost ultima data cand te-ai privit in oglinda si radiai de fericire? Acum mult timp, nu? Pai acorda-ti sansa de a fi fericita si lasa omul de langa tine sa plece. Nu te merita.

Meriti mai mult, poti mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu